Less is more

Det høres kanskje merkelig ut men det er faktisk bedre å ikke vaske klærne dine så ofte – det har nemlig en positiv effekt på både miljøet og på klærne dine. Vi har satt sammen noen enkle men effektive tips på hvordan du tar vare på garderoben din under de kommende årene. Vi oppfordrer deg til å mestre dine indre vaskeevner for å holde klærne dine freshe og rene, samtidig som du reduserer det totale vann- og energiforbruket. Det er en vinn-vinn!

FØR VASKING

Før du vasker klærne dine, prøv å behandle flekker på forhånd og vreng klærne for å bevare fargens holdbarheten og kvalitet.

VASK

Du bør kun vaske klærne når det er nødvendig – luft plaggene hvis du bare har brukt de et par ganger. I tillegg kan du spare mye energi ved å skru ned temperaturen på vaskemaskinen når det er mulig. Husk å følg vaskeanvisning, spesielt ved vask av mer sensitive materialer. 

TØRKING

Når du tørker klærne dine, prøv å bruk et tørkestativ så mye som mulig og bruk bare tørketrommel når det er absolutt nødvendig. Dette vil både spare mye energi og gjøre at klærne dine vil vare lengre. Bruk en kleshenger til skjortene dine for å unngå bretter og redusere behovet for å stryke. Unngå å henge ull- og strikkeplagg på tørk ettersom vekten av de våte klærne vil strekke dem ut og ødelegge passformen. Alternativt kan du finne et sted hvor den kan ligge flatt og tørt.  

PLEIE OG REPARASJON

Forsøk å alltid å reparere klærne dine så langt det er mulig. Det er derfor en god idé å beholde alle ekstra knapper som følger med produktene hvis du skulle trenge dem. Hvis du ikke kan reparere klærne selv kan du få hjelp av din lokale skredder eller renseri.